Städtips

Hur man blir av med vägglöss – effektiva metoder för en god natts sömn

Så blir man av med vägglöss

Det är inget tvivel om att vägglöss kan vara en plåga för alla som drabbas av dem. Dessa små och otäcka insekter kan orsaka klåda, utslag och ibland till och med allergiska reaktioner. Dessutom kan de vara svåra att bli av med om de inte bekämpas på rätt sätt. I denna artikel kommer vi att gå igenom några effektiva metoder för att bli av med vägglöss och återfå ditt hem och din nattsömn.

Identifiera och bekräfta lössens närvaro

För att kunna bekämpa vägglöss måste du först kunna identifiera och bekräfta deras närvaro. Ett vanligt tecken på att du har vägglöss är när du vaknar upp med små röda bett på din hud. Det kan också finnas synliga bevis på deras närvaro, såsom blodsfläckar på sängkläder eller små svarta prickar (deras avföring) på madrassen. Genom att kontrollera grundligt i sömnrummet kan du få en bättre förståelse för om du har problem med vägglöss eller inte.

Kontrollera och rengör området

För att effektivt bekämpa vägglöss är det viktigt att noggrant kontrollera och rengöra det angripna området. Börja med att ta bort alla sängkläder och tvätta dem i varmt vatten. Torka dem sedan på hög temperatur för att säkerställa att alla löss och deras ägg förstörs. Rengör sedan sängen och madrassen med en dammsugare, och se till att du kommer åt alla sprickor och skrymslen där vägglössen kan gömma sig. Se också till att tvätta alla kläder och föremål som har varit i närheten av sängen.

Använd kemiska bekämpningsmedel

Om problemet med vägglöss kvarstår efter rengöring kan det vara nödvändigt att använda kemiska bekämpningsmedel. Det finns olika alternativ att välja mellan, inklusive aerosoler, pulver och vätskor. Innan du använder något bekämpningsmedel är det viktigt att noga läsa och följa anvisningarna på förpackningen. Se också till att använda personlig skyddsutrustning, som handskar och munskydd, för att undvika eventuell skada på dig själv eller andra personer i närheten.

Kontakta professionella skadedjursbekämpare

Om problemet med vägglöss kvarstår och du inte lyckas bli av med dem på egen hand, kan det vara en bra idé att kontakta professionella skadedjursbekämpare. Dessa experter har kunskap och erfarenhet av att hantera vägglöss och kan hjälpa till att snabbt och effektivt eliminera dem från ditt hem. De kan också ge råd om hur du kan förebygga framtida angrepp och hålla ditt hem fritt från dessa oönskade insekter.

Förebyggande åtgärder

 • Tvätta regelbundet alla sängkläder och kläder i varmt vatten.
 • Undvik att lägga dina väskor eller kläder direkt på sängen när du kommer hem från resor.
 • Inspektera och rengör grundligt alla second hand-möbler och kläder innan du tar dem in i ditt hem.
 • Täta eventuella springor och hål i ditt hem för att förhindra att vägglössen kan komma in.
 • Använd en speciell madrassöverdrag som är utformad för att hålla vägglöss borta.

Med hjälp av dessa tips och förståelse för hur man effektivt bekämpar vägglöss, kan du snart bli av med dessa otäcka insekter och återfå en god natts sömn. Förebyggning är nyckeln.

Täta eventuella springor och hål i ditt hem

Vägglöss är små och smidiga insekter som kan smita in genom de minsta springor och håligheter. Se till att inspektera ditt hem noggrant och täta eventuella springor och hål där de kan komma in. Använd tätningsmedel eller andra lämpliga metoder för att förhindra deras inträde och hålla dem utestängda.

Tvätta regelbundet alla sängkläder och kläder

Ett av de bästa sätten att förebygga vägglössinfektioner är att tvätta regelbundet alla sängkläder och kläder i varmt vatten. Vägglöss kan inte överleva höga temperaturer, så genom att tvätta och torka dina kläder på hög värme kan du vara säker på att du inte för med dig några oönskade gäster hem.

Inspektera och rengör second hand-möbler och kläder

Om du köper second hand-möbler eller kläder är det viktigt att inspektera och rengöra dem ordentligt innan du tar dem in i ditt hem. Vägglöss kan dölja sig i möbler och kläder, så genom att vara noggrann i din inspektion och rengöring kan du undvika att införa dem i ditt hem.

Undvik att lägga dina väskor eller kläder direkt på sängen efter resor

Efter att ha rest är det vanligt att man lägger sina väskor och kläder direkt på sängen när man kommer hem. Detta kan dock vara en farlig vana eftersom det kan ge vägglöss möjlighet att färdas från resmålet till ditt hem. Se istället till att placera dina väskor och kläder på obearbetade ytor som inte är i närheten av sängen.

Använd en specialdesignad madrassöverdrag

För extra skydd mot vägglöss kan du använda en madrassöverdrag som är speciellt designad för att hålla dem borta. Dessa överdrag är tillverkade av ett tätt material som vägglöss inte kan penetrera, och de kan effektivt skydda din madrass från eventuella angrepp.

Genom att följa dessa förebyggande åtgärder kommer du att kunna hålla ditt hem fritt från vägglöss och undvika de problem och besvär som de kan orsaka. Kom ihåg att vara konsekvent och regelbundet upprepa dessa åtgärder för att säkerställa ett långsiktigt skydd mot dessa oönskade insekter.

Rengöra Ismaskin – 6 enkla steg för att rengöring av bärbar ismaskin

Hur ska man rengöra en ismaskin på ett säkert sätt? Is är mycket användbart vid picknick och evenemang för att hålla förfriskningar svala och läckra. Men det finns också många andra situationer som kräver is och när du har en ismaskin behöver du inte oroa dig för hur mycket is du behöver köpa. Portabla ismaskiner är effektiva och snabba med att tillverka isen och du hittar dem också i olika stilar så att du kan välja den modell du gillar bäst. De är också mycket enkla att använda eftersom du bara behöver fylla vattenbehållaren för att starta framställningsprocessen av is.

Guide till att rengöra ismaskin

Isens typ och storlek, produktionshastighet, ytterligare funktioner och priset är några av de viktigaste aspekterna när du letar efter din ismaskin. Men du bör inte heller glömma att kontrollera hur lätt det är att rengöra ismaskinen och underhållskraven för densamma. Lyckligtvis är de flesta bärbara ismaskiner lätta att rengöra och på bara några steg har du en ren och hygienisk apparat redo att tillgodose dina behov av is.

6 enkla steg för rengöring av ismaskiner

Steg 1 – Töm ismaskinen och koppla loss den från väggen. Att koppla ur kontakten är nödvändig för att skydda dig från elektriska stötar när du rengör ismaskinen. Det borde inte vara så svårt att ta bort is som fortfarande kan vara i maskinen.

Steg 2 – Ta bort isbrickan från maskinens inre del och lägg den åt sidan. En enkel urkoppling är allt du behöver göra för att flytta magasinet från maskinen. Detta ger dig en enklare uppgift med att rengöra din ismaskin och brickan också.

Steg 3 – Torka av den bärbara ismaskinen. En mjuk trasa är vad du bör använda när du rengör den inre delen av enheten. Rengör alla inre väggar för att eliminera uppbyggnad och för att rengöra en riktigt smutsig apparat bör du överväga att lägga till några matskedar vinäger på din rengöringstrasa så att det blir enkelt att rengöra eventuell uppbyggnad och föroreningar som kan vara i den. Detta är också ett mycket bra sätt att bli av med kalciumuppbyggnad som orsakas av så kallat hårt vatten som rinner genom maskinen.

Steg 4 – Torka sedan facket på samma sätt som du gjorde med enheten. Skrubba efter behov för att ta bort uppbyggnad som kan vara där. Du kan också använda vinäger på brickan för att säkerställa en mer grundlig rengöring. Du kan sedan byta ut isbrickan och ansluta maskinen igen.

Steg 5 – Kör en rengöringscykel med lite vinäger eller citronsaft. Rengöringscykeln är också mycket viktig att köra rätt innan du använder din nya ismaskin. Det hjälper till att ta bort den vanliga plastsmaken och lukten som kommer med nya maskiner på grund av tillverkningsprocessen.

Steg 6 – Kör nu en normal cykel efter rengöringscykeln. Du kan använda varmt och rent vatten för att köra en eller två omgångar eller cykler så att rester av vinäger eller föroreningar rensas bort från maskinen. Du kan sedan använda en mjuk trasa för att torka maskinens yttre. Varmt vatten kan därefter användas för att skrubba bort allt smuts eller damm som ligger ovanpå ismaskinen.

Låt en städfirma ta hand om rengöringen

Rengöring av ismaskiner är inget som ingår i priset för en vanlig flyttstädning i Stockholm, men hör med vår städfirma om du behöver rengöringshjälp.

Ventilationsrengöring – Så rengör du luftkanaler

De flesta människor tänker inte mycket på sina luftkanaler, trots att de är så viktiga för varje hushåll. Man kan med fog säga att att rengöring av luftkanalerna ofta är försummat trots att det är ganska viktigt. Det hjälper för att förbättra kvaliteten på luften i hemmet och gör det lättare för dig och din familj att andas lite lättare. Läs vidare för att se varför denna rengöring bör göras av en expert.

Rengöring av luftkanaler – därför bör endast en professionell göra det

Att rensa luftkanaler kan verka elementärt eftersom smuts är något de flesta inte tycker om när det gäller hemmet. Därför är rengöring av luftkanalerna inte det första man tänker på när man städar. Men de flesta emotsäger det inte då man nämner det. Detta jobb kan avlägsna damm i kanalerna, vilket leder till renare luft. Det hjälper också värmesystem och luftkonditionering att fungera optimalt, vilket är särskilt viktigt i varma eller kalla regioner där de används ofta.

se över din ventilation med rätt rengöring av luftkanaler

Tyvärr inser vissa inte varför rengöring av luftkanalerna är ett jobb för professionella. Man kan tro att vilket underhåll av kanalerna som helst är bättre än ingenting, men det är inte alltid sant då felaktig rengöring kan orsaka problem.

Dammsuga luftkanalerna

Ett exempel är hur en ineffektiv eller billig dammsugare kan sprida damm och smuts över stora ytor och vilket kan göra luftkvaliteten i ditt hem sämre än någonsin. Detta kan lätt orsaka sjukdomar. Dessutom kan en oerfaren städare skada systemet, vilket kan leda till mycket högre räkningar för uppvärmning och luftkonditionering förutom sämre luft.

Att spara pengar genom att strunta i rengöring av luftkanalerna är inte bra eftersom luftkvaliteten blir lidande. Att försöka få jobbet gjort billigare genom att göra det själv eller anlita någon som är oerfaren kan också vålla skada. Slutsatsen blir att det inte lönar sig att snåla på rengöring av luftkanalerna. Det kan leda till större utgifter och problem senare. Så det är bäst att göra det rätt från början.

För att undvika problem bör du göra en grundlig undersökning innan du bestämmer dig för någon att rengöra luftkanalerna i ditt hem. Att hitta rätt städfirma i Stockholm är viktigt för att få jobbet rätt utfört från början. Annars riskerar du en situation som kostar tid och pengar med möjliga skador på dina värme- och luftkonditioneringssystem i längden. Gör dig själv och ditt hem en tjänst genom att ta lika allvarligt på rengöring av luftkanalerna som vilken annan städuppgift som helst.

Så städar och rengör du hemmet bäst när du har husdjur

Idag ska vi prata lite om att hålla ditt hem rent när du har husdjur. Okej, okej, det är inte det roligaste att prata om, men jag är säker på att det är en daglig kamp för oss djurägare. Konstant fällande från nästan varje sorts hund och katt kommer att hända. Från den dagen du välkomnar en ny valp eller kattunge in i ditt hem så vet du att du kommer behöva städa rent efter dem.

Städa ditt hem med husdjur

Eftersom jag bodde i staden och hade en trädgård som inte var inhägnad så visste jag redan att jag inte skulle ha en hund som var utomhus. Hon var inomhus och kunde vara nästan var hon ville i huset förutom i de extra sovrummen. Jag höll koll på henne som en hök när jag tog hem henne och de första två dagarna så var jag rätt bra på att läsa hennes signaler när hon behövde gå ut. Men ibland var jag inte snabb nog. Det var ett par olyckor som jag var ganska flitig med att städa upp direkt och spraya mattan eller parkettgolvet för att förhindra henne från att kissa där igen.

När dagar, veckor och månader går förbi så blir din valp bättre och bättre på att säga till när de behöver gå ut, och precis när du tror att du har fått koll på det, PANG… Stackarn blir sjuk. Antingen på grund av en förändring av fodret eller något som orsakar matsmältningsproblem, och du har nu en ny situation att städa upp. Oavsett om det är att spraya mattor eller rengöra parkettgolv eller om det innebär helkroppsoverall, klädnypa på näsan och gummihandskar upp till armbågarna, så måste det rengöras. Då finns lukten att slåss mot.

Att hitta en lösning som fungerar i ditt hem för att kunna rengöra samt kontrollera lukten kan vara svårt. Här finns ett par saker som jag tycker hjälper en hel del.

Råd för rengöring efter husdjuren

Skrubba fläcken

Oavsett vilken brottsscen det är så börjar jag med att skrubba fläcken. De två viktigaste sakerna jag letar efter i en fläckborttagare är att det är för husdjur och tar död på lukten.

Bakpulver

Bakpulver hjälper till att deodorisera rummet. Om det är min matta så börjar jag med att strö ut det runt området och om lukten är illa så låter jag burken stå i rummet för att absorbera lukten. Detta gör också underverk i kattlådor. När jag tömde dem så strödde jag lite i botten på kattlådan och på golvet under. Bakpulver och vatten med vinäger är den perfekta fläckborttagaren när du ångrengör och skrubbar din matta.

Att borsta och tvätta din hund.

Oh ja, skillnaden det gör på lukten i mitt hus är fantastiskt! Speciellt eftersom jag handskades med en allergi som fick hennes hud att ha en hemsk lukt. Att borsta var väsentligt för min hund med allergier.

Dammsuga varje dag

Jag försöker hålla mig i fas med min dammsugning. Man behöver inte alltid göra det varje dag, men jag försöker. Jag använder också bakpulver före dammsugning och låter det sjunka in i mattan ungefär en halvtimme innan jag kör med mattsoparen.

Lukt-kontrollerande rumsspray

Detta är en viktig sak. Jag har alltid en sprayflaska med lukt-kontrollerande spray för att fräscha upp huset, speciellt innan gäster kommer.

Att städa kan vara en jobbig uppgift för en djurägare men vi kan aldrig byta det mot all kärlek och tillgivenhet vi får från våra älskade fluffiga vänner.

Putsa fönster – Så gör du det säkert

Skinande rena fönster gör att ditt hem ser välskött ut, oavsett vilken årstid det är. Det kan vara farligt att putsa utsidorna på fönstret om du inte tänker på säkerheten. Att putsa utsidan på glasen är mer än bara glasen, det kan vara höga tak och hörn som är svåra att nå för att göra rent. Alla dessa områden av ett fönster bör också rengöras för att göra ett perfekt jobb på utsidan också. Innan du börjar med dessa tips om att putsa fönster, bör du ha följande säkerhetstips i åtanke så att du kan få helt rena fönster utan att skada dig själv.

Hur man säkert rengör utsidan av fönstret

1) om fönstret är högre, kan du rengöra dem från insidan. Men du måste verkligen vara försiktig så att du inte lutar dig för långt ut vid rengöring av fönstret. Du kan falla ner om du gör så och skada dig själv.

2) om du rengör fönstret genom att klättra på en stege, glöm inte att stänga fönstret och låsa det. På det sättet så kommer inga extra tryck göra så att fönstret öppnas och du får obalans på stegen.

3) innan du klättrar upp för stegen, se till att dess gummifötter inte kan glida bort. Försök aldrig att klättra på en stege där pinnarna är av eller är böjda, du vet inte om de kommer hålla för din vikt eller hur länge de håller.

4) om golvet är vått, torka av det först och sedan placerar du stegen. Detta hindrar stegen från att glida.

5) om du ska putsa fönster i besvärliga hörn och vinklar så använder du en stege som har en spetsig topp så att det blir lättare att nå sådana områden.

6) inte luta stegen mot, stå eller sitta på trä fönster eller fönsterbleck eftersom de kan försvagas med tiden.

Nu när du har tänkt över din egen säkerhet så kommer här tips på hur du håller fönster och speglar skinande rena.

1) gör alltid rent dina fönster med varmt vatten blandat med ättika eller citronsaft. Putsa fönstren med läder eller gamla tidningar på en solig dag så torkar fönstren lätt.

2) innan du tvättar fönsterglas, tvätta fönsterramar så att allt damm tvättas bort. För målade ramar använd varmt vatten blandat med rengöringsmedel och torka med en torr trasa. För ramar består av trä, är det bättre att damma av dem.

3) fågelspillning kan lätt tas bort med hjälp av lite varm ättika på en bit tyg.

4) för din lätthet, använda en gummiskrapa med blad på en sida och svamp på den andra sidan för att kontrollera flödet av vatten och med vissa tillägg så att du enkelt kan nå svåra och höga hörn.

5) lägga till halv kopp ättika i en liter varmt vatten. Blöt svampen och rengör fönstret, svep sedan uppifrån och ner för att få bort vattnet. Torka med torr trasa och upprepa processen igen.

Att putsa utsidan på dina fönster kommer göra att ditt hem ser bra men du måste också se till din säkerhet innan du börjar.

Rengöra Badrum – Tips från badrumsspecialisten

Badrummet är det rummet som blir blötare än något annat rum i huset. Med vatten så kommer också många problem såsom mögel, fuktskador, kalkbeläggningar, skumrester, andra beläggningar och stopp i avloppet. Dessa utmaningar behandlas traditionellt med hjälp av starka kemikalier såsom klorin och kaustiksoda.

3 tips för att rengöra områden som ofta kommer i kontakt med vatten

Använder vi de rätta rengöringsprodukterna?

Dessa sedvanliga rengöringsmedel bekämpar utan tvekan problemen våldsamt, men de lämnar också efter sig giftiga rester. Det finns flera dussin andra alternativ som du kan använda dig av istället med samma resultat. Och det är också bättre att rengöra miljövänligt, både för dig och för Moder Jord. För om vi är riktigt ärliga så rengör vi ju våra badrum för att kunna rengöra oss själva däri och vara så hälsosamma som möjligt, inte sant?

Genom att använda miljövänligare rengöringsprodukter, utan giftiga ingredienser, så får du flera fördelar:

 1. Du säkerställer en bättre hälsa för dig själv och alla inneboende.
 2. Du sparar pengar eftersom du använder ett miljövänligt rengöringsmedel som är antingen billigare att framställa eller som är gjort av dig själv hemmavid.
 3. Man hjälper miljön genom att minska användandet av giftiga kemikalier. Som annars skulle hamna i avloppssystemet till slut och sedan ofrånkomligt ute i naturen.
 4. Du får i slutändan samma, om inte bättre, resultat jämfört med om du rengör med en rengöringsprodukt full med petrokemikalier.
 5. Du har klättrat uppåt på stegen i miljövänligt tänkande utan att måsta anstränga dig särskilt mycket.

Hur rengör man områden som ofta kommer i kontakt med mycket vatten såsom badrum och toalett?

Vi kan inte se någon anledning alls till att inte rekommendera endast miljövänliga rengöringsmedel. Men låt oss kolla närmare på dessa badrumsrengöringstips som tacklar massor med krångliga problem som vi alla stöter på i badrummet.

Badrumsrengöringstips 1 – Hur man bekämpar mögel och andra liknande beläggningar

Att få bort mögelbeläggningar är oerhört viktigt då mögel kan leda till allvarliga hälsoproblem. Klorin används traditionellt för att få bort dessa beläggningar, men använd då istället en sprayflaska fylld med en väldigt effektiv och hälsosam blandning av en halv deciliter väteperoxid (H2O2) och 2 dl vatten, för att bekämpa möglet.

Notering: Väteperoxid är miljövänligt, lätt att få tag på i affärerna, och väldigt effektivt till att rengöra och få bort smuts och är dessutom billigt.

Försök att hålla badrummet och andra delar av ditt hem så torra som möjligt. Se till att luften cirkulerar ordentligt genom hela huset eller installera en badrumsfläkt eller avfuktare för att få bort fukt. Använd under och efter dusch.

Badrumrengöringstips 2 – Hur man blir av med skumrester, vattenfläckar, kalk- och andra mineralbeläggningar

Här kommer en grundläggande blandning av ett milt allrengöringsmedel som fungerar på många olika objekt, såsom kakel, porslin, metallkranar, golvbrunnar med mera.

Blandningen:

Blanda 4 matskedar med bakpulver tillsammans med 2 deciliter varmt vatten i en literflaska eller skurhink. Applicera sedan blandningen på ytor som behöver rengöras från fläckar eller smuts. Torka sedan rent med en svamp eller mjuk trasa.

För lite mer drag, kan du öka till en lika delar blandning om du vill och du kan också lägga till lite pressad citronjuice för doftens skull. Om du tar bort alla kärnor och fruktkött såklart, och inte överdriver tillsatsen.

Medan denna blandning skonsamt skrubbar bort smuts, fläckar och beläggningar, så lämnar den också en god doft efter sig. En idealisk blandning för objekt såsom köksbänkar, badkar och golv – ja, till och med bebis- och barnleksaker!

Badrumsrengöringstips 3 – Spola bort smuts och bakterier

Till områden såsom toaletten, som är ett populärt tillhåll för bakterier att få fäste, kan du också använda blandningen som omnämns under badrumsrengöringstips 2. Eller så kan du göra en blandning av en halv till en hel deciliter vitvinsvinäger och en liter vatten i en stor sprayflaska.

Ett gott råd är att försöka göra det till en vana att använda toalettpapper till att rengöra utsidan av toaletten. Eller att se till att de trasor och svampar som man använder till toaletten bara används där och på inga andra områden.

Extra tips: Häll i den desinfekterande blandningen du gjort i toaletten och låt det dra medan du rengör utsidan av toalettstolen. Borsta sedan helt enkelt ytan med toalettborsten innan du spolar bort.

Slutsats rengöring av badrum

Det finns ett rätt sätt och ett fel sätt att rengöra områden i huset som ofta kommer i kontakt med vatten. Att rengöra miljövänligt är ett lätt och bra sätt att rengöra bara du vet hur man gör. Dessa 3 rengöringstips för badrummet kommer med säkerhet att kunna hjälpa dig på vägen till att rengöra mer miljövänligt. Se till att du har ett bättre rengjort hem, sänka dina kostnader samt ge dig ett hälsosammare liv! Kontakta vår städfirma i Stockholm för städhjälp!

Hur robotiserad städning av ventilationstrummor underlättar

Genom historiens gång har det uppkommit många unika och användbara städningsuppfinningar. Från sopning till dammsugning och nu även högteknologiska prylar, förbättrar tekniken hela tiden hur vi städar våra hem och kontor. På grund av de ökade hälsorisker som är förknippade med dålig inomhusluft, har det funnits ett behov av ytterligare tekniska framsteg inom städning. Om du till exempel ständigt hostar och nyser i ditt hem eller på kontoret, är chansen stor att du har dålig inomhusluft. En orsak till luftföroreningar inomhus är smutsiga ventilationstrummor. Ventilationstrummor finns i nästan alla byggnader och i många hem. Det finns många städtjänster för ventilationstrummor. Under de senaste åren har det gått tekniskt framåt när det gäller städapparater. En metod för städning av ventilationstrummor som hjälper branschen är robotstädning med robotdammsugare av ventilationstrummor.

Rengöring av ventilationstrummor med robotdammsugare

På 1980-talet började städningsfirmor som sysslade med städning av ventilationstrummor med robotliknande kameror för att gå in trummorna och filma smutsiga trummor för att visa sina kunder varför trummorna måste rengöras. Under senare år har robotsystem inte bara utvecklat videoinspelning av ventilationstrummornas insida, utan kan även rengöra dessa. Många städningsfirmor som genomför ventilationsstädning använder nu dessa små robotar i sin verksamhet.

Det finns ett antal fördelar med att använda robotiserad städning av ventilationstrummor. De kan komma in alla vrår och hörn för att effektivt ta bort all smuts och alla skräp partiklar. Det är mindre arbetskrävande eftersom servicetekniker inte behöver vara i ständigt skift och manövrera utrustningen för att komma åt alla utrymmen. Dessutom innebär det att städningen tar mindre tid och kostnaden för kunden blir mycket mindre.

Robotdammsugare gör rent med snabba roterande kontaktborstar som har förmågan att borsta alla strukturer och alla storlekar i trumman medan de dammsuger upp skräpet. Det sitter fast motoriserade borstar på roboten som rengör trummorna allt eftersom den tar sig igenom systemet. En bifogad kamera eller kameror tillåter operatören att se rengöringsprocessen. Ventilationstrummans alla sidor rengörs. Det tar normalt en städsession för att helt rengöra hela systemet. Kontakta bra städföretag i Stockholm för mer information om ventilationsrengöring.

Fördelarna med robotiserad rengöring av ventilationstrummor är:

 • Användningen av robotenheter för rengöring av ventilationstrummor tillåter att teknikerna kan inspektera trummorna före, under och efter städningsprocessen. De är monterade med ljus belysning så att alla hörn och skrevor får en grundlig genomgång. Dessutom registreras det aktuella tillståndet för trumman så att tekniker kan genomföra en effektiv rengöringsplan för att eliminera allt skräp och alla mikroorganismer, såsom bakterier. De ser till att luftföroreningar effektivt tas bort från trumsystemet.
 • Ökad kontakt, åtkomst och manövreringsförmåga gör städningen grundligare samtidigt som de ger bevis på att trummorna har städats effektivt. Kunderna kommer att förundras över före- och efterbilderna.
 •  Arbetskostnaderna och tiden reduceras och därmed minskar kundens räkning. Företagen kommer att ha mer tid så att de kan boka in fler städjobb.
 •  Robotiserad städning ger en högre kvalitet än traditionell manuell städning.
 •  Material som kan vara en hälsorisk kan med säkerhet tas bort från trummorna. Detta kan innefatta bakterier och virus.

En gång i tiden betraktades det som science fiction, men idag påverkar användningen av robotteknik vår vardag. Dessa avancerade tekniska enheter bidrar till att göra vår inomhusluft mycket renare och bidrar till att förbättra vår allmänna hälsa och välbefinnande.

10 smutsiga platser du glömde att städa

Har du koll på dina smutsiga prylar? Du kanske tror att ditt hus är fläckfritt eftersom du tvättar golvet tre gånger i veckan, dammsuger nästan dagligen och tömmer papperskorgen så snart den är full.

Men det finns smutsiga platser som du förmodligen inte tänker på att städa. Här är topp tio smutsiga platserna som du bör städa regelbundet som du förmodligen inte gör.

Kom du ihåg att rengöra dessa smutsiga sakerna och ställen?

1. Fjärrkontrollen.

Om fjärrkontrollen är vit, vet du förmodligen när det är dags att rengöra den. Tyvärr är de flesta fjärrkontroller svarta, så den måste bli riktigt smutsig för att du ska märka det. För att rengöra din fjärrkontroll, torkar du rent den med en fuktig (inte blöt) trasa runt knapparna. Vad som är bra med den här arbetsuppgiften är att du kan titta på TV samtidigt.

2. Tangentbordet.

Dina fingrar är alltid i kontakt med tangentbordet, så det är något som du vill hålla rent (speciellt om du äter vid din dator). Det finns särskilda rengöringsmedel för elektronik, och det ska alltid användas ett som är lämplig för ditt tangentbord. Om det finns mycket smuts och smulor mellan tangenterna kan du använda en flaska med högtrycksluft eller en platt pensel för att få ut dem.

3. Kaffeapparaten.

Du diskar förmodligen glaskannan varje dag, men hur ofta rengör du ovanpå? För att enkelt rengöra din kaffeapparat häller du i en kopp vitvinsvinäger i vattenbehållaren, tillsätter lite vatten och slår på den. Du kommer att få bort allt hårt vatten som lagras i din maskin och ditt kaffe kommer att smaka bättre. Kom bara ihåg att rengöra maskinen efter din vinägersköljning.

4. Tvättmaskinen (och torktumlaren).

Du tvättar dina kläder i tvättmaskinen och de är rena när de läggs i torktumlaren, så du kanske inte tror att de behöver rengöras, men du kommer att definitivt att behöva rengöra dem.

Så rengör du enkelt din skitiga tvättmaskin

För att rengöra tvättmaskinen kör du en varmvattenscykel med en kopp blekmedel. Detta dödar alla bakterier och mikrober som lever där. För att rengöra din torktumlare, behöver du bara ta bort allt ludd som gömmer sig där inne. Glöm inte att rengöra slangen som leder ut ur huset från ludd.

5. Under (och bakom) ditt kylskåp.

Bara för att du inte kan se det betyder inte att det inte är smutsigt.

6 Under dynorna i soffan.

Du kan hitta några kronor, så städa ofta och se pengarna öka.

7. Hundskålen.

Du lägger förmodligen i mat och vatten varje dag, men du bör skölja Fidos skål efter varje måltid. Detta håller bakterier borta och håller även Fido friskare. Du kommer att tacka mig nästa gång som din hund ger ditt barn en stor blöt puss.

8. Köksstolarnas ben.

Om du är som jag, har du alltid fötterna på kösstolarnas ben. Genom att torka av dem då och då kommer all smuts tas bort från dem.

9. Fönsterkanterna.

Du kan använda din dammsugare för att suga upp alla döda flugor och smuts och damm. Efter att ha tagit bort allt skräp kommer en het trasa med såpvatten att få dem skinande.

10. Under dina krukväxter.

Om du någon gång flyttar dina växter kommer du förmodligen att märka att de verkligen missfärgar området som är under dem. Genom att torka av detta område ofta kan du flytta dina växter var du vill.

Finns det några andra hemliga ställen att städa? Har du redan någon eller alla av dessa ställen på din städningslista? Ge gärna tips på flyttstäd i Stockholm. Då kan vi hjälpa varandra att få städningen roligare och snabbare.

Rengöra fogar – Tips på rengöring av kakel fog

Det kan vara bra att få några tips för rengöring av fogar om du planerar att skrubba ditt badrums fogar. Rengöring av fogar kan vara kämpigt eftersom det är mycket svårare att få rena än kakel. Rengöring av fogar kan gå mycket snabbare och enklare om du använder dig av några vanliga hushållsverktyg, det går enklare och snabbare med några tips som hjälper dig.

Tips för rengöring av fogar

De här tipsen är effektiva oavsett hur mycket kakel det handlar om, om det är kakel i duschen, runt badkaret, på golvet eller bakom spisen eller diskbänken.

3 olika fogborstar

tips på rengöring av kakel och kakelfogar

Först på listan över rengöringstips för fogar står användning av en av de tre mest grundläggande fogborstar. Det finns en standard fogrengöringsborste som är lätt att hitta i ditt lokala byggvaruhus för några kronor. Denna typ av borstar brukar vara triangelformade och är gjorda för att skrubba badrummens fogar. Det finns också elektriska turboborstar eller fogrengöringsborstar med långa handtag. Om du inte vill spendera pengar på en ny borste och inte har någon av dessa borstar till hands kan en gammal tandborste användas för att rengöra fogar.

Medel för fogrengöring

Vita fogar verkar vara den mest populära färgen på fogar och även den svåraste att rengöra eftersom smuts och mögel syns mycket bättre på dem. Nästa på listan över tips på fogrengöring är det medel som du använder för att rengöra fogar. Det finns professionella starka rengöringsmedel om du vill prova dem. Ditt närmsta byggvaruhus kommer troligen att ha flera olika fogrengöringsmedel att välja mellan, men du bör försöka att undvika de kommersiella rengöringsmedel som är syrebaserade, eftersom de kan etsa ditt keramiska kakel, vilket skulle vara tråkigt och är inte att föredra. Du vill förstås bara ha något preparat som effektivt tar bort smuts och mögel från fogar och kakel och som är fritt från missöden.

Blekmedel för att rengöra kakelfog

Om du vill undvika att använda starka kemiska preparat för att göra rent fogar och kakel, har vi några hemgjorda alternativ på vår lista med tips för fogrengöring. Många människor använder blekmedel för att rengöra sin fogar och tycker att det är effektivt, men när vi sammanställde den här listan med fogrengöringstips, rekommenderar vi isopropylalkohol eller tvättsprit som fogrengöringsmedel. Isopropanol är också bra för rengöring av kakel och fogar efter dusch. Vinäger eller väteperoxid kan också användas för att skrubba kakel och fogar. Ge dessa alternativa lösningar, som är alla vanliga hushållskemikalier, en chans och se vilka av dem som är mest effektiva för dig.

Städtips från våra städare finner Du på Flyttstädning Stockholm

Anlita städfirma till kontoret? – Tänk på detta

Saker att tänka på innan du anlitar en kontorsstädningsfirma

Städning av ett kontor kan vara lite krångligt, särskilt om du har ett stort sådant. Men det är viktigt att det är rent så att du inte får problem med att visa in en kund som kommer på oväntat besök. Om du inte kan göra det själv, är en lösning att anställa en städfirma som utför daglig städning av kontoret. Detta kan bespara dig besväret med att städa på egen hand och även spara tid som kan användas till annat.

Det är bra att hyra in kontorsstädning, men du bör vara försiktig och leta efter ett städföretag som du kan lita på. Du bör välja det bästa städföretaget i Stockholm som du känner dig bekväm med. Nedan är några saker som kan hjälpa dig att hitta rätt städfirma.

Så hittar du rätt städfirma

* Fråga efter referenser i ditt område. Du vet att du hittat ett bra företag när många människor anlitar dess tjänster och är nöjda. Om du är ny i området kan du titta i telefonboken och tidningar. En annan sak som du kan göra är att gå in på Internet och använda sökmotorerna. Det blir bekvämare för dig eftersom du kan göra det hemma eller på kontoret.

* Det är bäst att göra en intervju innan du skriver ett avtal med en städfirma. Få ihop ett antal företag som du kan intervjua och se vilket som du gillar bäst och som bäst kan tillgodose dina behov. Intervjuer ger dig fördelar. För det första får du en hel del alternativ och för det andra kan du välja det städbolag som du känner dig mest bekväm med.

* Var inte rädd att ställa frågor när du genomför en intervju. Förklara även ingående vilka rengöringstjänster du vill ha så att det står klart för båda parter vad som förväntas av dem.

* Be om referenser och ta dig tid att ringa dem. En del delar ut nummer som egentligen inte existerar. Referenser skapar förtroende till en städfirma. Även om du ännu inte har provat deras städtjänster. Du kan även ta reda på vad städföretaget verkligen kan göra för dig.

* Fråga om de kan ge dig en lista över de rengöringsmedel som de använder. Du har rätt att få veta vilka kemikalier de använder för att städa ditt kontor. Du bör också fråga om de kommer att städa med sina egna produkter och kemikalier eller om du måste skaffa detta till dem.

* Alla städföretag har olika paket och priser att erbjuda. De är experter när det gäller affärsuppgörelser. Du ska inte låta dig lockas av ett lågt priserbjudande, det du letar efter är att få ut det mesta för pengarna.

Hur ofta utförs städtjänsterna

En annan viktig sak är att kontrollera om de genomför sina städuppgifter som de lovar att göra på en daglig basis. Om du regelbundet gör stickprovskontroller kan du omedelbart kontakta städfirman innan problemen blir större.

Här är de saker som du bör kontrollera när en städning har utförts på kontoret

1. Mattorna bör vara ordentligt dammsugna. Smuts i mattan kan skada mattans fiber och även skada människor som är allergiska mot damm, så det är viktigt att rengöra mattorna regelbundet. Om mattorna inte dammsugs varje dag de kommer också att börja se tråkiga ut.

2. Hårda golvytor måste torkas ordentligt. Golven ska inte torkas med smutsiga moppar och vatten, eftersom detta lätt märks. Om du går in på kontoret och det är en unken, fuktig lukt i luften kan du vara säker på att det har använts smutsiga moppar.

3. Kylskåp som de anställda använder till att förvara sin mat är en potentiell bakteriehärd. Det är mycket vanligt att det spills på grund av läckande matbehållare. Det är viktigt att torka av facken och lådorna inuti kylskåpet minst en gång om dagen.

4 Mikrovågsugnen i köket eller pentryt bör också underhållas. Det är den köksapparat som utnyttjas mest men tas oftast för given. Om det finns matspill inuti den bör den rengöras omedelbart för om man låter det ligga några dagar kommer det att bli svårt att få bort.

5.. Köksbänken måste också rengöras minst en gång om dagen. Antibakteriellt rengöringsmedel och rena trasor bör användas för att torka av bänkskivorna. Bakterier kan också bildas om den inte är ordentligt rengjord. Lukten i köket indikerar om bänken är ordentligt rengjord.

6. Tvålar för att tvätta händerna bör finnas på diskbänkar och toaletter. Det är viktigt att aldrig låta automaterna få slut på tvål så att de anställda inte glömmer att tvätta händerna efter toalettbesök och disk.

7 Alla objekt som är förbrukningsvaror bör bytas regelbundet. Bland dessa objekt är pappershanddukar och toalettpapper på toaletten och i köket. Det ska finnas rikligt med pappershanddukar i köket så att om de anställda spiller något på köksbänken eller golvet kan de lätt torka av på en gång.

8.. Golv och andra ytor på toaletten ska rengöras och putsas. Det är viktigt eftersom många människor använder den varje dag. Du kan testa hur ren toaletten är genom hur den luktar. Golvet ska vara ordentligt torkat så att ingen av misstag kan halka på grund av vattenfläckar. Handfaten ska skrubbas och speglar putsas.

9. Porslinet som de anställda använder bör alltid diskas omedelbart efter användning och förvaras på rätt sätt. Koppar, glas och tallrikar ska inspekteras regelbundet. Det är en ful syn att se högar av smutsig disk på diskbänken.

Sammanfattning

När du hyr in en städtjänst måste du se till att du väljer städfirman som gör jobbet ordentligt. Du hyr in dem eftersom du vill undvika krånglet med att städa kontoret själv så det gäller att göra ett klokt val.

Flyttstädning, Hemstädning och Kontorsstädning i Stockholm


Priser Stockholm (Inklusive moms)
KVMPRISEfter RUT
0-49fr.3000Kr1500Kr
50-59fr.3300Kr1650Kr
60-69fr.3800Kr1900Kr
70-79fr.4200Kr2100Kr
80-89fr.4600Kr2300Kr
90-99fr.5000Kr2500Kr
100-109fr.5400Kr2700Kr
110-119fr.5800Kr2900Kr
120-129fr.6200Kr3100Kr
130-139fr.6600Kr3300Kr
140-149fr.7000Kr3500Kr
149 +OffertOffert

För städning av tilläggsytor tillkommer debitering enligt följande (Efter RUT-avdraget)

Tilläggsytor - Efter RUT
BalkongInglasad Balkong/AltanFörråd
150Kr300/500Kr200Kr

Hör med oss om det är några andra tilläggsytor du vill få städat!

GarageVattenlåsPersiennerBastu/Spa
300Kr150Kr150Kr400Kr

När vi flyttstädar ingår ALLTID fönsterputsning!

Många andra företag som arbetar med flyttstädning “luras” genom att ge ett billigt grundpris och har sedan en massa dolda avgifter som tillkommer. Hos oss får du direkt veta den totala kostnaden och slipper oroa dig för en massa extrakostnader som du inte räknat med.

allt städmaterial ingår i priset

Vi ger även städgaranti vilket innebär att om du, mot all förmodan, inte skulle vara nöjda med arbetet, kan inom 7 dagar kontakta oss och berätta vad som ni inte är nöjda med. Så kommer vi snabbt dit och åtgärdar felet.

Är du intresserad av att boka upp en flyttstädning eller om du har några frågor till oss på Flyttstädning Stockholm.com Maila oss, eller fyll i formuläret till vänster så återkommer vi omgående.

Mail: stockholm@flyttstadningsakuten.se
Tel: 010-1647900
Kontorets öppettider

Vardagar: 08.00 – 17.00
Lunch mellan: 12.00 – 13.00
Helgdagar – Stängt

Även om kontoret är stängt genomför vi självklart städningar både helger och helgdagar.

Flyttstädning

Välkommen till oss på Flyttstädning Stockholm. Vi är ett företag som erbjuder dig professionell flyttstädning i hela stockholmsområdet. Med vår kunniga personal som har lång erfarenhet av branschen och vår goda kundservice har vi etablerat oss som en av Stockholm ledande företag som erbjuder städtjänster. Vår kundkrets idag består av allt ifrån privatpersoner till större företag, resturanger och festivalarrangörer. Vi är stolta över att kunna erbjuda vår kunskap för alla som bor i Stockholm.

Gratis offert på flyttstädning i Stockholm med omnejd
En flyttstädning är mycket svår att utföra själv. Du kan läsa om tips för hur du utför din egen flyttstädning här på vår sida. Men det är svårt att tipsa om allt som behöver göras. Det är också ganska vanligt att den nya residenten är missnöjd med städningen och det är du som flyttar ut som är skyldig att se till så att lägenheten är ordentligt städad. Det kan därför vara ett gott tips att avsätta ordentligt med tid om du själv vill utföra flyttstädningen.

 

Om du vill beställa en städning av oss här på flyttstädning Stockholm slipper du oroa dig för klagomål och tidsbrist. Vi ser till så att din bostad eller lokal blir skinande ren och du kan ägna dig åt andra saker som har med flytten att göra och veta att städningen blir ordentligt utförd. Slipp extra stress och unna dig en professionellt utförd flyttstädning! Kontakta oss på flyttstädning Stockholm redan idag för bokning eller frågor.

Avdrag för hushållsnära tjänster

Avdrag för hushållsnära tjänster.

I enlighet med de skatteregler som trädde i kraft i Juni 2009 fakturerar vi på Flyttstädning Stockholm enbart hälften av kostnaden för vår städning till dig samtidigt som vi skickar den andra halvan direkt till skatteverken. på så sätt slipper du själv hålla på och strula med att göra avdraget manuellt. Nyttja RUT-avdraget idag och spara tusenlappar!

Exempel på hushållsnära tjänster där Rutavdrag kan nyttjas enligt skatteverket:

 • Flyttstädning samt inflyttningsstädning
 • Städning av bostad
 • Byggstädning
 • Rengöring av inomhuspoolRut avdrag på hushållsnära tjänster
 • Rengöring av Altan
 • Gardiner – Tvättning, Upp- och nedsättning
 • Putsning av matsilver utför i bostaden
 • Tvätt av kläder samt textilier som utförs i bostaden/gemensam tvättstuga
 • Snöskottning
 • Rutarbete i hyresrätt
 • Barnpassning
 • Husarbeten som utförs i förälderns hushåll
 • Gräsklippning av din gräsmatta
 • Läxhjälp utfört i barnets bostad
 • Kostnad för person som hämtar, lämnar av barn på förskola, fritids, skola eller fritidsaktivitet