Putsa fönster – Så gör du det säkert

Skinande rena fönster gör att ditt hem ser välskött ut, oavsett vilken årstid det är. Det kan vara farligt att putsa utsidorna på fönstret om du inte tänker på säkerheten. Att putsa utsidan på glasen är mer än bara glasen, det kan vara höga tak och hörn som är svåra att nå för att göra rent. Alla dessa områden av ett fönster bör också rengöras för att göra ett perfekt jobb på utsidan också. Innan du börjar med dessa tips om att putsa fönster, bör du ha följande säkerhetstips i åtanke så att du kan få helt rena fönster utan att skada dig själv.

Hur man säkert rengör utsidan av fönstret

1) om fönstret är högre, kan du rengöra dem från insidan. Men du måste verkligen vara försiktig så att du inte lutar dig för långt ut vid rengöring av fönstret. Du kan falla ner om du gör så och skada dig själv.

2) om du rengör fönstret genom att klättra på en stege, glöm inte att stänga fönstret och låsa det. På det sättet så kommer inga extra tryck göra så att fönstret öppnas och du får obalans på stegen.

3) innan du klättrar upp för stegen, se till att dess gummifötter inte kan glida bort. Försök aldrig att klättra på en stege där pinnarna är av eller är böjda, du vet inte om de kommer hålla för din vikt eller hur länge de håller.

4) om golvet är vått, torka av det först och sedan placerar du stegen. Detta hindrar stegen från att glida.

5) om du ska putsa fönster i besvärliga hörn och vinklar så använder du en stege som har en spetsig topp så att det blir lättare att nå sådana områden.

6) inte luta stegen mot, stå eller sitta på trä fönster eller fönsterbleck eftersom de kan försvagas med tiden.

Nu när du har tänkt över din egen säkerhet så kommer här tips på hur du håller fönster och speglar skinande rena.

1) gör alltid rent dina fönster med varmt vatten blandat med ättika eller citronsaft. Putsa fönstren med läder eller gamla tidningar på en solig dag så torkar fönstren lätt.

2) innan du tvättar fönsterglas, tvätta fönsterramar så att allt damm tvättas bort. För målade ramar använd varmt vatten blandat med rengöringsmedel och torka med en torr trasa. För ramar består av trä, är det bättre att damma av dem.

3) fågelspillning kan lätt tas bort med hjälp av lite varm ättika på en bit tyg.

4) för din lätthet, använda en gummiskrapa med blad på en sida och svamp på den andra sidan för att kontrollera flödet av vatten och med vissa tillägg så att du enkelt kan nå svåra och höga hörn.

5) lägga till halv kopp ättika i en liter varmt vatten. Blöt svampen och rengör fönstret, svep sedan uppifrån och ner för att få bort vattnet. Torka med torr trasa och upprepa processen igen.

Att putsa utsidan på dina fönster kommer göra att ditt hem ser bra men du måste också se till din säkerhet innan du börjar.