Rengöra Badrum – Tips från badrumsspecialisten

Badrummet är det rummet som blir blötare än något annat rum i huset. Med vatten så kommer också många problem såsom mögel, fuktskador, kalkbeläggningar, skumrester, andra beläggningar och stopp i avloppet. Dessa utmaningar behandlas traditionellt med hjälp av starka kemikalier såsom klorin och kaustiksoda.

3 tips för att rengöra områden som ofta kommer i kontakt med vatten

Använder vi de rätta rengöringsprodukterna?

Dessa sedvanliga rengöringsmedel bekämpar utan tvekan problemen våldsamt, men de lämnar också efter sig giftiga rester. Det finns flera dussin andra alternativ som du kan använda dig av istället med samma resultat. Och det är också bättre att rengöra miljövänligt, både för dig och för Moder Jord. För om vi är riktigt ärliga så rengör vi ju våra badrum för att kunna rengöra oss själva däri och vara så hälsosamma som möjligt, inte sant?

Genom att använda miljövänligare rengöringsprodukter, utan giftiga ingredienser, så får du flera fördelar:

  1. Du säkerställer en bättre hälsa för dig själv och alla inneboende.
  2. Du sparar pengar eftersom du använder ett miljövänligt rengöringsmedel som är antingen billigare att framställa eller som är gjort av dig själv hemmavid.
  3. Man hjälper miljön genom att minska användandet av giftiga kemikalier. Som annars skulle hamna i avloppssystemet till slut och sedan ofrånkomligt ute i naturen.
  4. Du får i slutändan samma, om inte bättre, resultat jämfört med om du rengör med en rengöringsprodukt full med petrokemikalier.
  5. Du har klättrat uppåt på stegen i miljövänligt tänkande utan att måsta anstränga dig särskilt mycket.

Hur rengör man områden som ofta kommer i kontakt med mycket vatten såsom badrum och toalett?

Vi kan inte se någon anledning alls till att inte rekommendera endast miljövänliga rengöringsmedel. Men låt oss kolla närmare på dessa badrumsrengöringstips som tacklar massor med krångliga problem som vi alla stöter på i badrummet.

Badrumsrengöringstips 1 – Hur man bekämpar mögel och andra liknande beläggningar

Att få bort mögelbeläggningar är oerhört viktigt då mögel kan leda till allvarliga hälsoproblem. Klorin används traditionellt för att få bort dessa beläggningar, men använd då istället en sprayflaska fylld med en väldigt effektiv och hälsosam blandning av en halv deciliter väteperoxid (H2O2) och 2 dl vatten, för att bekämpa möglet.

Notering: Väteperoxid är miljövänligt, lätt att få tag på i affärerna, och väldigt effektivt till att rengöra och få bort smuts och är dessutom billigt.

Försök att hålla badrummet och andra delar av ditt hem så torra som möjligt. Se till att luften cirkulerar ordentligt genom hela huset eller installera en badrumsfläkt eller avfuktare för att få bort fukt. Använd under och efter dusch.

Badrumrengöringstips 2 – Hur man blir av med skumrester, vattenfläckar, kalk- och andra mineralbeläggningar

Här kommer en grundläggande blandning av ett milt allrengöringsmedel som fungerar på många olika objekt, såsom kakel, porslin, metallkranar, golvbrunnar med mera.

Blandningen:

Blanda 4 matskedar med bakpulver tillsammans med 2 deciliter varmt vatten i en literflaska eller skurhink. Applicera sedan blandningen på ytor som behöver rengöras från fläckar eller smuts. Torka sedan rent med en svamp eller mjuk trasa.

För lite mer drag, kan du öka till en lika delar blandning om du vill och du kan också lägga till lite pressad citronjuice för doftens skull. Om du tar bort alla kärnor och fruktkött såklart, och inte överdriver tillsatsen.

Medan denna blandning skonsamt skrubbar bort smuts, fläckar och beläggningar, så lämnar den också en god doft efter sig. En idealisk blandning för objekt såsom köksbänkar, badkar och golv – ja, till och med bebis- och barnleksaker!

Badrumsrengöringstips 3 – Spola bort smuts och bakterier

Till områden såsom toaletten, som är ett populärt tillhåll för bakterier att få fäste, kan du också använda blandningen som omnämns under badrumsrengöringstips 2. Eller så kan du göra en blandning av en halv till en hel deciliter vitvinsvinäger och en liter vatten i en stor sprayflaska.

Ett gott råd är att försöka göra det till en vana att använda toalettpapper till att rengöra utsidan av toaletten. Eller att se till att de trasor och svampar som man använder till toaletten bara används där och på inga andra områden.

Extra tips: Häll i den desinfekterande blandningen du gjort i toaletten och låt det dra medan du rengör utsidan av toalettstolen. Borsta sedan helt enkelt ytan med toalettborsten innan du spolar bort.

Slutsats rengöring av badrum

Det finns ett rätt sätt och ett fel sätt att rengöra områden i huset som ofta kommer i kontakt med vatten. Att rengöra miljövänligt är ett lätt och bra sätt att rengöra bara du vet hur man gör. Dessa 3 rengöringstips för badrummet kommer med säkerhet att kunna hjälpa dig på vägen till att rengöra mer miljövänligt. Se till att du har ett bättre rengjort hem, sänka dina kostnader samt ge dig ett hälsosammare liv! Kontakta vår städfirma i Stockholm för städhjälp!