Anlita städfirma till kontoret? – Tänk på detta

Saker att tänka på innan du anlitar en kontorsstädningsfirma

Städning av ett kontor kan vara lite krångligt, särskilt om du har ett stort sådant. Men det är viktigt att det är rent så att du inte får problem med att visa in en kund som kommer på oväntat besök. Om du inte kan göra det själv, är en lösning att anställa en städfirma som utför daglig städning av kontoret. Detta kan bespara dig besväret med att städa på egen hand och även spara tid som kan användas till annat.

Det är bra att hyra in kontorsstädning, men du bör vara försiktig och leta efter ett städföretag som du kan lita på. Du bör välja det bästa städföretaget i Stockholm som du känner dig bekväm med. Nedan är några saker som kan hjälpa dig att hitta rätt städfirma.

Så hittar du rätt städfirma

* Fråga efter referenser i ditt område. Du vet att du hittat ett bra företag när många människor anlitar dess tjänster och är nöjda. Om du är ny i området kan du titta i telefonboken och tidningar. En annan sak som du kan göra är att gå in på Internet och använda sökmotorerna. Det blir bekvämare för dig eftersom du kan göra det hemma eller på kontoret.

* Det är bäst att göra en intervju innan du skriver ett avtal med en städfirma. Få ihop ett antal företag som du kan intervjua och se vilket som du gillar bäst och som bäst kan tillgodose dina behov. Intervjuer ger dig fördelar. För det första får du en hel del alternativ och för det andra kan du välja det städbolag som du känner dig mest bekväm med.

* Var inte rädd att ställa frågor när du genomför en intervju. Förklara även ingående vilka rengöringstjänster du vill ha så att det står klart för båda parter vad som förväntas av dem.

* Be om referenser och ta dig tid att ringa dem. En del delar ut nummer som egentligen inte existerar. Referenser skapar förtroende till en städfirma. Även om du ännu inte har provat deras städtjänster. Du kan även ta reda på vad städföretaget verkligen kan göra för dig.

* Fråga om de kan ge dig en lista över de rengöringsmedel som de använder. Du har rätt att få veta vilka kemikalier de använder för att städa ditt kontor. Du bör också fråga om de kommer att städa med sina egna produkter och kemikalier eller om du måste skaffa detta till dem.

* Alla städföretag har olika paket och priser att erbjuda. De är experter när det gäller affärsuppgörelser. Du ska inte låta dig lockas av ett lågt priserbjudande, det du letar efter är att få ut det mesta för pengarna.

Hur ofta utförs städtjänsterna

En annan viktig sak är att kontrollera om de genomför sina städuppgifter som de lovar att göra på en daglig basis. Om du regelbundet gör stickprovskontroller kan du omedelbart kontakta städfirman innan problemen blir större.

Här är de saker som du bör kontrollera när en städning har utförts på kontoret

1. Mattorna bör vara ordentligt dammsugna. Smuts i mattan kan skada mattans fiber och även skada människor som är allergiska mot damm, så det är viktigt att rengöra mattorna regelbundet. Om mattorna inte dammsugs varje dag de kommer också att börja se tråkiga ut.

2. Hårda golvytor måste torkas ordentligt. Golven ska inte torkas med smutsiga moppar och vatten, eftersom detta lätt märks. Om du går in på kontoret och det är en unken, fuktig lukt i luften kan du vara säker på att det har använts smutsiga moppar.

3. Kylskåp som de anställda använder till att förvara sin mat är en potentiell bakteriehärd. Det är mycket vanligt att det spills på grund av läckande matbehållare. Det är viktigt att torka av facken och lådorna inuti kylskåpet minst en gång om dagen.

4 Mikrovågsugnen i köket eller pentryt bör också underhållas. Det är den köksapparat som utnyttjas mest men tas oftast för given. Om det finns matspill inuti den bör den rengöras omedelbart för om man låter det ligga några dagar kommer det att bli svårt att få bort.

5.. Köksbänken måste också rengöras minst en gång om dagen. Antibakteriellt rengöringsmedel och rena trasor bör användas för att torka av bänkskivorna. Bakterier kan också bildas om den inte är ordentligt rengjord. Lukten i köket indikerar om bänken är ordentligt rengjord.

6. Tvålar för att tvätta händerna bör finnas på diskbänkar och toaletter. Det är viktigt att aldrig låta automaterna få slut på tvål så att de anställda inte glömmer att tvätta händerna efter toalettbesök och disk.

7 Alla objekt som är förbrukningsvaror bör bytas regelbundet. Bland dessa objekt är pappershanddukar och toalettpapper på toaletten och i köket. Det ska finnas rikligt med pappershanddukar i köket så att om de anställda spiller något på köksbänken eller golvet kan de lätt torka av på en gång.

8.. Golv och andra ytor på toaletten ska rengöras och putsas. Det är viktigt eftersom många människor använder den varje dag. Du kan testa hur ren toaletten är genom hur den luktar. Golvet ska vara ordentligt torkat så att ingen av misstag kan halka på grund av vattenfläckar. Handfaten ska skrubbas och speglar putsas.

9. Porslinet som de anställda använder bör alltid diskas omedelbart efter användning och förvaras på rätt sätt. Koppar, glas och tallrikar ska inspekteras regelbundet. Det är en ful syn att se högar av smutsig disk på diskbänken.

Sammanfattning

När du hyr in en städtjänst måste du se till att du väljer städfirman som gör jobbet ordentligt. Du hyr in dem eftersom du vill undvika krånglet med att städa kontoret själv så det gäller att göra ett klokt val.