Rengöra Ismaskin – 6 enkla steg för att rengöring av bärbar ismaskin

Hur ska man rengöra en ismaskin på ett säkert sätt? Is är mycket användbart vid picknick och evenemang för att hålla förfriskningar svala och läckra. Men det finns också många andra situationer som kräver is och när du har en ismaskin behöver du inte oroa dig för hur mycket is du behöver köpa. Portabla ismaskiner är effektiva och snabba med att tillverka isen och du hittar dem också i olika stilar så att du kan välja den modell du gillar bäst. De är också mycket enkla att använda eftersom du bara behöver fylla vattenbehållaren för att starta framställningsprocessen av is.

Guide till att rengöra ismaskin

Isens typ och storlek, produktionshastighet, ytterligare funktioner och priset är några av de viktigaste aspekterna när du letar efter din ismaskin. Men du bör inte heller glömma att kontrollera hur lätt det är att rengöra ismaskinen och underhållskraven för densamma. Lyckligtvis är de flesta bärbara ismaskiner lätta att rengöra och på bara några steg har du en ren och hygienisk apparat redo att tillgodose dina behov av is.

6 enkla steg för rengöring av ismaskiner

Steg 1 – Töm ismaskinen och koppla loss den från väggen. Att koppla ur kontakten är nödvändig för att skydda dig från elektriska stötar när du rengör ismaskinen. Det borde inte vara så svårt att ta bort is som fortfarande kan vara i maskinen.

Steg 2 – Ta bort isbrickan från maskinens inre del och lägg den åt sidan. En enkel urkoppling är allt du behöver göra för att flytta magasinet från maskinen. Detta ger dig en enklare uppgift med att rengöra din ismaskin och brickan också.

Steg 3 – Torka av den bärbara ismaskinen. En mjuk trasa är vad du bör använda när du rengör den inre delen av enheten. Rengör alla inre väggar för att eliminera uppbyggnad och för att rengöra en riktigt smutsig apparat bör du överväga att lägga till några matskedar vinäger på din rengöringstrasa så att det blir enkelt att rengöra eventuell uppbyggnad och föroreningar som kan vara i den. Detta är också ett mycket bra sätt att bli av med kalciumuppbyggnad som orsakas av så kallat hårt vatten som rinner genom maskinen.

Steg 4 – Torka sedan facket på samma sätt som du gjorde med enheten. Skrubba efter behov för att ta bort uppbyggnad som kan vara där. Du kan också använda vinäger på brickan för att säkerställa en mer grundlig rengöring. Du kan sedan byta ut isbrickan och ansluta maskinen igen.

Steg 5 – Kör en rengöringscykel med lite vinäger eller citronsaft. Rengöringscykeln är också mycket viktig att köra rätt innan du använder din nya ismaskin. Det hjälper till att ta bort den vanliga plastsmaken och lukten som kommer med nya maskiner på grund av tillverkningsprocessen.

Steg 6 – Kör nu en normal cykel efter rengöringscykeln. Du kan använda varmt och rent vatten för att köra en eller två omgångar eller cykler så att rester av vinäger eller föroreningar rensas bort från maskinen. Du kan sedan använda en mjuk trasa för att torka maskinens yttre. Varmt vatten kan därefter användas för att skrubba bort allt smuts eller damm som ligger ovanpå ismaskinen.

Låt en städfirma ta hand om rengöringen

Rengöring av ismaskiner är inget som ingår i priset för en vanlig flyttstädning i Stockholm, men hör med vår städfirma om du behöver rengöringshjälp.