10 smutsiga platser du glömde att städa

Har du koll på dina smutsiga prylar? Du kanske tror att ditt hus är fläckfritt eftersom du tvättar golvet tre gånger i veckan, dammsuger nästan dagligen och tömmer papperskorgen så snart den är full.

Men det finns smutsiga platser som du förmodligen inte tänker på att städa. Här är topp tio smutsiga platserna som du bör städa regelbundet som du förmodligen inte gör.

Kom du ihåg att rengöra dessa smutsiga sakerna och ställen?

1. Fjärrkontrollen.

Om fjärrkontrollen är vit, vet du förmodligen när det är dags att rengöra den. Tyvärr är de flesta fjärrkontroller svarta, så den måste bli riktigt smutsig för att du ska märka det. För att rengöra din fjärrkontroll, torkar du rent den med en fuktig (inte blöt) trasa runt knapparna. Vad som är bra med den här arbetsuppgiften är att du kan titta på TV samtidigt.

2. Tangentbordet.

Dina fingrar är alltid i kontakt med tangentbordet, så det är något som du vill hålla rent (speciellt om du äter vid din dator). Det finns särskilda rengöringsmedel för elektronik, och det ska alltid användas ett som är lämplig för ditt tangentbord. Om det finns mycket smuts och smulor mellan tangenterna kan du använda en flaska med högtrycksluft eller en platt pensel för att få ut dem.

3. Kaffeapparaten.

Du diskar förmodligen glaskannan varje dag, men hur ofta rengör du ovanpå? För att enkelt rengöra din kaffeapparat häller du i en kopp vitvinsvinäger i vattenbehållaren, tillsätter lite vatten och slår på den. Du kommer att få bort allt hårt vatten som lagras i din maskin och ditt kaffe kommer att smaka bättre. Kom bara ihåg att rengöra maskinen efter din vinägersköljning.

4. Tvättmaskinen (och torktumlaren).

Du tvättar dina kläder i tvättmaskinen och de är rena när de läggs i torktumlaren, så du kanske inte tror att de behöver rengöras, men du kommer att definitivt att behöva rengöra dem.

Så rengör du enkelt din skitiga tvättmaskin

För att rengöra tvättmaskinen kör du en varmvattenscykel med en kopp blekmedel. Detta dödar alla bakterier och mikrober som lever där. För att rengöra din torktumlare, behöver du bara ta bort allt ludd som gömmer sig där inne. Glöm inte att rengöra slangen som leder ut ur huset från ludd.

5. Under (och bakom) ditt kylskåp.

Bara för att du inte kan se det betyder inte att det inte är smutsigt.

6 Under dynorna i soffan.

Du kan hitta några kronor, så städa ofta och se pengarna öka.

7. Hundskålen.

Du lägger förmodligen i mat och vatten varje dag, men du bör skölja Fidos skål efter varje måltid. Detta håller bakterier borta och håller även Fido friskare. Du kommer att tacka mig nästa gång som din hund ger ditt barn en stor blöt puss.

8. Köksstolarnas ben.

Om du är som jag, har du alltid fötterna på kösstolarnas ben. Genom att torka av dem då och då kommer all smuts tas bort från dem.

9. Fönsterkanterna.

Du kan använda din dammsugare för att suga upp alla döda flugor och smuts och damm. Efter att ha tagit bort allt skräp kommer en het trasa med såpvatten att få dem skinande.

10. Under dina krukväxter.

Om du någon gång flyttar dina växter kommer du förmodligen att märka att de verkligen missfärgar området som är under dem. Genom att torka av detta område ofta kan du flytta dina växter var du vill.

Finns det några andra hemliga ställen att städa? Har du redan någon eller alla av dessa ställen på din städningslista? Ge gärna tips på flyttstäd i Stockholm. Då kan vi hjälpa varandra att få städningen roligare och snabbare.